Σεπόλια: Πανηγυρισμοί μετά την απόφαση για ενοχή Μίχου - «Η 12χρονη είναι πολύ χαρούμενη»

 

Πανηγυρικό το κλίμα έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της ενοχής του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια και αθώωση της μητέρας της ανήλικης για τα κακουργήματα που τη βάρυναν.

Το δικαστήριο έκρινε τον βασικό κατηγορούμενο ένοχο για όλες, πλην μίας, κατηγορίας τις οποίες αντιμετώπιζε:  βιασμό, μαστροπεία με σκοπό το κέρδος, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ αθωώθηκε για εμπορία ανθρώπων.

Η μητέρα, παράλληλα, αθώωσε τη μητέρα για τα αδικήματα της διακεκριμένης μαστροπείας και πορνογραφίας, ενώ την έκρινε ένοχη για το αδίκημα της εκβίασης - πρόκειται για πλημμέλημα.

Αμέσως, έδειξε την ανακούφισή της και αγκάλιασε τους δικηγόρους της. 


Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι δεκάδες συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Παραμένουν στο σημείο και φωνάζουν συνεχώς συνθήματα. 

«Δικαιώθηκε αυτό το παιδί, δικαιώθηκε η ανηλικότητα. (...) Δεν έχω μιλήσει με το παιδί, ξέρω ότι το έμαθε και είναι πολύ χαρούμενη» σημείωσε μία εκ των δικηγόρων της 12χρονης, έξω από το δικαστήριο.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της μητέρας επεσήμανε πως «το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση». 

«Η μητέρα κακώς προφυλακίστηκε, ξεσκέπασε ένα κύκλωμα μαστροπείας και την έβαλαν φυλακή. Το παιδί, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι είναι αθώα» είπε ο κ. Απόστολος Λύτρας.