Κ. Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η ακρίβεια – Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας

 

Την προτεραιότητα που αποδίδει η κυβέρνηση στα θέματα της καθημερινότητας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της τακτικής μηνιαίας συνάντησης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ακρίβεια πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, εκτίμησε ότι οι παρεμβάσεις δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα αλλά δεν σταματάμε την προσπάθεια και εξέπεμψε εκ νέου μήνυμα συνέχισης των αυστηρών ελέγχων για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί την μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών.
Παράλληλα επισήμανε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο χώρο της Υγείας υποστηρίζοντας ότι “βήμα βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ” και επισήμανε τη συμβολή για την επίτευξη του στόχου αυτού του Ταμείου Ανάκαμψης και των ευρωπαϊκών πόρων.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην ασφάλεια και “ειδικά στην εικόνα που υπάρχει στα πανεπιστήμια”, στον απόηχο των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε “οι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές”, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ “θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές και στους καθηγητές”.

Ζήτησε μάλιστα την συνεργασία και των πρυτανικών αρχών που, όπως είπε, πρέπει και αυτές να σταθούν στον ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες τους.
Υποστήριξε μάλιστα ότι “δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη που δεν είναι άλλη από την διαγραφή τους από το πανεπιστήμιο.

“Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα που αφορούν στην Θεσσαλία και στο αγροτικό.