Βουλή: Πρωτοβουλία για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού

 

Την αυστηροποίηση του Κανονισμού της Βουλής για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών με αυτό που συνέβη χθες, με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου από τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Φλώρο, εξετάζει ο Κώστας Τασούλας.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Πρόεδρος της Βουλής συνομίλησε με νομικούς και με γνωστό Συνταγματολόγο προκειμένου να βρεθεί μια θεσμική φόρμουλα αντιμετώπισης τέτοιων ακραίων περιστατικών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προηγούμενο βουλευτής τυλιγμένος σε μια κόλλα δικογραφίας, να οδηγείται στη ΓΑΔΑ, στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι για το θέμα των ύβρεων που ακούστηκαν χθες στην αίθουσα της Ολομέλειας θα επιληφθεί η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αν και αυτές δεν έχουν καταγράφει στα Πρακτικά λόγω του ό,τι εκείνη τη στιγμή τα μικρόφωνα ήταν κλειστά λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Για τον δράστη της χθεσινής επίθεσης, Κωνσταντίνο Φλώρο,έγινε γνωστό ότι εκτός της αποβολής του για 15 ημέρες από όλες τις συνεδριάσεις, θα του επιβληθεί μείωση της βουλευτικής του αποζημίωσης κατά 50%, όπως προβλέπει σήμερα ο Κανονισμός της Βουλής.