Παραγγελία του Άρειου Πάγου για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι

 

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 204 νεκρούς.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη να ερευνήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά την χθεσινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων και των εγκαυματιών. Σύμφωνα με την παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης για τους 15 αθωωθέντες, για την αναγνώριση του ελαφρυντικού στους καταδικασθέντες, για το ύψος της ποινής για όσους ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι και αποφασίστηκε η μετατροπή της ποινής τους αλλά και για τον τρόπο έκτισης των ποινών.

Ολόκληρη η παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών.