Βαλτιμόρη: Φόβοι για πολλά θύματα από την κατάρρευση γέφυρας λόγω πρόσκρουσης πλοίου

 


Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει την κατάρρευση γέφυρας Francis Scott Key  ως περιστατικό με πολλαπλά θύματα, ενώ αναζητεί  20 εργάτες που εκείνη την ώρα εργάζονταν επάνω στη γέφυρα καθώς και τους επιβάτες οχημάτων που κινούντο στο οδόστρωμα της γέφυρας πάνω στον ποταμό Πατάπσκο.

Η γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ’ αυτή σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας Synergy Marine Group το φορτηγό πλοίο με την επωνυμία Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, ο Κέβιν Κάρτραϊτ, δήλωσε ότι πιστεύεται πως έως και 20 εργάτες, που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα, έπεσαν στο ποταμό Πατάπσκο.

Το πρωτοφανές γεγονός σημειώθηκε γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 07:20 ώρα Ελλάδας) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. Οχήματα έχουν πέσει στο νερό.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key  και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Η γέφυρα  Francis Scott Key  κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια. Αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης θαλάσσιων μεταφορών MarineTraffic έδειξε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια, το Dali με σημαία Σιγκαπούρης, είχε σταματήσει νωρίς σήμερα το πρωί κάτω από τη γέφυρα.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ στις εικόνες διακρίνονται και ακινητοποιημένα οχήματα να πέφτουν στον ποταμό Πάταπσκο  μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Ο Κέβιν Καρτραιτ διευθυντής επικοινωνιών της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης επιβεβαίωσε στο BBC ότι “έως και επτά άτομα και αρκετά οχήματα έχουν πέσει στο ποτάμι”.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 ώρα Βαλτιμόρης (8:30 ώρα Ελλάδας).