Μητσοτάκης: Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη – Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα


Για τα Τέμπη και τα περί μπαζώματος και εξαφάνισης βαγονιών μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. «Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «είναι πολύ στενόχωρη αυτή η συζήτηση και οφείλω να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν θέλουμε fake news στον δημόσιο διάλογο γιατί αδικούν το μέγεθος της τραγωδίας. Τον τελικό λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά αλλά θεωρώ λογικό η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Εκείνη ζήτησε δεύτερο πραγματογνώμονα».

 Ο πρωθυπουργός σχετικά με το μπάζωμα είπε: «Τι να συγκαλύψουμε; Θυμάμαι τις εικόνες και τις μυρωδιές, ήταν ό, τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος και να γίνουν έρευνες αν υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Τότε ψάχναμε ακόμα σορούς και μιλούν κάποιοι για μπάζωμα; Λυπάμαι και οργίζομαι. Η δουλειά από τους επιχειρησιακούς παράγοντες έγινε όσο καλύτερα γίνεται. Για τα βαγόνια διερωτήθηκε: τι έγινε εξαερώθηκαν; Συγκρούονται δυο αμαξοστοιχίες και ξαφνικά δυο βαγόνια εξαφανίστηκαν, αυτό μου λέτε;» και συνέχισε λέγοντας:

«Γι’ αυτό επειδή εγώ σέβομαι τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων και έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες λέω: είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Το έχει πει η ίδια η πυροσβεστική. Όλα αυτά ήταν επιχειρησιακές ενέργειες. Θέλω να θυμηθείτε το κλίμα εκείνων των ημερών. Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη».

Πρόσθεσε: «Όσοι πιστεύουν είπε ακόμα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα μπορούν να καταθέσουν αίτημα προανακριτικής αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία. Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι καθώς κουβαλάει παθογένειες δεκαετιών».