Μητσοτάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα

 

2
Στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενεργεί υπό πίεση και να εφευρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση, που είχε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, στην εκδήλωση του ΕΛΚ στην Αθήνα με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη».  

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και επεσήμανε ότι η τελική λύση αιφνιδίασε πολλούς ευρωσκεπτικιστές.


Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, που ήταν μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος και έχουν την ιδιοκτησία της κυβέρνησής μας και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας. 

«Η Ελλάδα θα καταλήξει να λάβει 36 δις ευρώ, από τα οποία τα 19 σε επίπεδο επιχορηγήσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης επεκτείνεται σε πολλούς τομείς της Οικονομίας μας, για παράδειγμα συμβάλλει στη διασφάλιση της σταθερότητας του ηλεκτρικού μας δικτύου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Επεσήμανε, δε, ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία σημαντική ευκαιρία για τις χώρες μας και ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι τα χρήματα δαπανώνται σωστά και πάντα στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς.Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ