Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Αύριο οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

 

Το δρόμο της επιστροφής στα μπλόκα πήραν λίγο πριν από τις 11.00 οι αγρότες και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνετα στις αυριανές συνελεύσεις, στα κατά τόπους μπλόκα όπου θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το συλλαλητήριο και στη συνέχεια θα πάρουν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειές τους.
Πάντως, όπως ανέφεραν αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία περιμένουν μία συνάντηση το επόμενο δεκαήμερο με τον πρωθυπουργό, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τον Θεσσαλικό κάμπο που επλήγη από τη θεομηνία Ντάνιελ.

Να επισημάνουμε ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 6.500 διαδηλωτές, ενώ είχαν παρατάξει στην Λεωφόρο Αμαλίας περισσότερα από 110 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επίσης, αγρότες μεταφέρθηκαν από όλη την χώρα με 108 λεωφορεία. Οι παραγωγοί ζήτησαν στις ομιλίες τους πρόσθετα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και κατά κύριο λόγο αφορολόγητο πετρέλαιο. Χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους επειδή είναι δίκαιος. Μαζί με τους αγρότες βρέθηκαν μπροστά στη Βουλή εργατικά σωματεία και φοιτητές.