Κ. Μητσοτάκης: Πιο ισχυρό από ποτέ το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

 

Ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το κράτος δικαίου, έκανε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με την πρόεδρο του Σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα, ο πρωθυπουργός.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο συκοφαντιών, όπως η συκοφαντία με την μικρή Μαρία στον Έβρο και πότε με καταγγελίες για το Κράτος Δικαίου που είναι ισχυρότερο από ποτέ στην πατρίδα μας». «Τελικός κριτής της ποιότητας του Κράτους Δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κακά τα ψέματα αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη» σημείωσε και πρόσθεσε «Ας μην ανησυχούν ορισμένοι. Η Δημοκρατία προοδεύει στον τόπο που γεννήθηκε».«Στα ζητούμενα των επόμενων ευρωεκλογών τι σημαίνει να έχουμε μία ανεξάρτητη αμυντική πολιτική. Πώς θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως οι κινητοποιήσεις των αγροτών μας οι οποίοι θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας και εκφράζουν δίκαια αιτήματα για την ταχύτητα της πράσινης μετάβασης. Οσα μας απασχόλησαν να γίνουν αντικείμενα προεκλογικά» υπογράμμισε.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα από την πλευρά της χαιρέτισε τα σημαντικά βήματα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφάνειας και της ισότητας. «Συγχαίρω την Ελλάδα για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο των ομοφύλων. ¨Ηταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε .

Αναφερόμενη στη συνάντηση ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό φλέγοντα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και τη στήριξη στους αγρότες. «Εϊναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την πανευρωπαική κατάσταση και δεν θέλουμε κανείς να μείνει πίσω» τόνισε.
Τέλος, σημείωσε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να ενθαρρύνει την ψήφο των νέων στις ευρωεκλογές. «Τώρα που η επιστολική ψήφος είναι πραγματικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε περισσότερο την Δημοκρατία» δήλωσε

Στη συνέχεια η κα Μέτσολα έγινε δεκτή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στις 12:00 η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μιλήσει στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώπιον πέντε κοινοβουλευτικών επιτροπών: την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Θέμα της ομιλίας της «η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των Ευρωεκλογών (The EU ahead of the European Elections)».

Η κα Μέτσολα θα συναντηθεί με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, για θέματα που τους απασχολούν με αφορμή τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024.