Κ. Μητσοτάκης: Προστατεύουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μέρα χαράς για κάθε δημοκράτη πολίτη, καθώς καταργείται ακόμη ένας φραγμός μεταξύ των πολιτών, ενώ έστειλε και μήνυμα προς τους διαφωνούντες εντός του κόμματος του θυμίζοντας σε όσους ανησυχούν για πυρήνα της ιδεολογίας την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης που θεωρεί όλους τους πολίτες ίσους καλώντας τους να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα προόδου.
«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια κοινωνική πραγματικότητα, να προστατεύουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και να αποδώσουμε δικαιοσύνη στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου» είπε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση χρήσιμη και αναγκαία που δίνει λύση σε μια κοινωνική πραγματικότητα, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν μεταβάλλει το πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ούτε υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2.  Είπε επίσης ότι αυτή η ρύθμιση θέλει να ενώσει και όχι να διχάσει.

Στέλνοντας μήνυμα στην εκκλησία, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο  νόμος  εξισώνει τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί θρησκευτικό μυστήριο και αποκλειστική υπόθεσης της εκκλησίας. Τις θέσεις της εκκλησίας η πολιτεία τις σέβεται αλλά τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του θεού τω θεώ. Για να το πω απλά: ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς» σημειώνοντας πάντως ότι οι σχέσεις με την εκκλησία δεν θα διαταραχθούν.

«Θέλουμε να μην υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων διαιωνίζοντας ένα στίγμα που δεν ταιριάζει στη δημοκρατία μας» είπε ο κ Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να συγχέουμε την συντήρηση με την καθήλωση.  «Για αυτό και η δική μας συντηρητική παράταξη είναι αληθινά προοδευτική» είπε ο πρωθυπουργός.