Αθήνα - έκρηξη: Έως 5 κιλά η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε

 


Η βόμβα ήταν τοποθετημένη έξω από τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στην συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Στόχος των δραστών ήταν το ωστικό κύμα να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στο κτήριο.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το Open, οι δράστες φέρεται πως είχαν τοποθετήσει στο σακίδιο περίπου 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν υλικό από τις κάμερες από την οδό Σταδίου και από άλλα σημεία για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα, το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους.

Δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα πριν την έκρηξη

Στις 00:48 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα των Συντακτών και προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα. Ένα δεύτερο τηλεφώνημα ακολούθησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN,στις 01:03 τα ξημερώματα. Ο άγνωστος έδωσε διορία 40 λεπτά μέχρι να σκάσει η βόμβα και ανέφερε πως την ευθύνη αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Προκλήθηκε ένας μικρός κρατήρας στο σημείο, ενώ δεν έμεινε σχεδόν τίποτα από τον μηχανισμό. Οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών συνέλεξαν και τα μικρότερα θραύσματα που βρίσκουν για να ανασυνθέσουν την πιθανή συνδεσμολογία και να βρουν τυχόν χρήσιμα στοιχεία.

Πηγή: ieidiseis.gr